مقالات

صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان

صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان

این روزها تکنولوژی با سرعت بالایی در حال پیشرفت است؛ هر کاری که به صورت هوشمند طراحی می­ شود جای تعجبی برایمان ندارد. هوشمندسازی ساختمان یکی از اصطلاحاتی است که این روزها بسیار شنیده می­ شود. منظور از هوشمند بودن ساختمان چیست؟ امکانات خانه هوشمند کدامند؟ یک ساختمان هوشمند چه مزایایی دارد؟ در این مطلب از ارمغان به این موضوع جذاب می ­پردازیم، با ما همراه باشید.

هوشمندسازی ساختمان چیست؟

هوشمندسازی ساختمان؛ استفاده از نرم ­افزارها و سخت ­افزارهایی برای مدیریت و کنترل یکپارچه بخش­ های مختلف ساختمان است. هوشمندسازی ساختمان با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان یا همان BMS (Building Management System) انجام می­ شود که به فعالیت­ های مختلف داخل ساختمان از جمله: باز و بسته شدن درب، ورود و خروج افراد، سیستم­­ های روشنایی، سیستم ­های تهویه مطبوع پنجره و پرده اتاق ­ها و سیستم صوتی و تصویری نظارت کرده و در مواقع نیاز، تغییراتی را به صورت خودکار اعمال می­ کند.

مزایای هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی خانه چه مزایایی دارد؟ اولین سوال برای اجرای این سیستم هوشمند است. به طور کلی هوشمندسازی ساختمان سه مزیت اصلی دارد:

  • صرفه­ جویی انرژی و کاهش هزینه­ های نگهداری
  • افزایش ایمنی
  • افزایش سطح رفاه و آسایش

تجهیزات خانه هوشمند

با استفاده ازتجهیزات مدرن خانه هوشمند ارمغان، امکانات جدیدی در ساختمان ایجاد می­ شود که باعث صرفه ­جویی در انرژی و وقت افراد خواهد شد. برخی از امکانات خانه هوشمند این چند مورد هستند که در ادامه مطلب هریک از آنها را توضیح داده ­ایم:

  1. روشنایی و نورپردازی
  2. سیستم هوشمند امنیتی و حفاظتی
  3. سیستم هوشمند سرمایش، گرمایش و تهویه
  4. سیستم هوشمند صوت و تصویر
  5. سیستم آبیاری هوشمند
  6. پرده برقی
  7. سیستم آیفون تصویری
  8. سیستم استخر، سونا و جکوزی
  9. آسانسور هوشمند

1. سیستم ­های روشنایی و نورپردازی

اینکه روشنایی اتاق با توجه به زمانی که شما از یک فضا استفاده می ­کنید تنظیم شود و یا رنگ نورپردازی محوطه ساختمان قابل تغییر خودکار باشد هیجان­ انگیز به نظر می ­رسد. همچنین سیستم روشنایی هوشمند امکان نورپردازی هوشمند نمای ساختمان را هم به شما می­ دهد. کنترل روشنایی از طریق نورپردازی هوشمند خانه شامل روشن و خاموش نمودن خودکار آنها، تنظیم سطح نور، کاهش یا افزایش و همچنین تعیین و مشاهده وضعیت آنها و امکان روشن و خاموش نمودن آنها از راه دور و بیرون ساختمان می ­­باشد.

2. سیستم هوشمند امنیتی و حفاظتی

همانطور که گفتیم یکی از مزایای هوشمندسازی ساختمان؛ افزایشامنیت در خانه هوشمنداست. با استفاده از سیستم هوشمند امنیتی و حفاظتی می­توان سیستم ­­های اعلام و اطفاء حریق، ورود و خروج پرسنل، دوربین مدار بسته و نشتی آب و آب گرفتگی و حفاظت از برق گرفتگی را نیز به سیستم BMS متصل نموده و بوسیله آن کنترل نمود .

3. سیستم هوشمند سرمایش، گرمایش و تهویه

هوشمند شدن سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان به صرفه­ جویی در انرژی کمک زیادی می­ کند. سیستم ­های سرمایشی و گرمایشی می­ توانند شامل تجهیزات مرکزی و تجهیزات محلی باشند تجهیزات مرکزی که در موتورخانه واقع ­اند مانند چیلر، دیگ آبگرم، پمپ­ های سیستم، برج خنک­ کن و غیره می باشد و تجهیزات محلی نیز مانند فن کوئل ها، کولرها و هواسازها می ­باشند. از طریق سیستم BMS می­ توان تجهیزات مرکزی را در زمان های مشخص و از راه دور روشن و خاموش نمود و همچنین با تغییرات شرایط محیطی تغییرات لازم مورد نیاز را اعمال نمود و همچنین این سیستم می­ تواند دمای اتاق ها را بصورت هوشمند کنترل نموده و در صورت عدم حضور افراد نسبت به خاموش نمودن تجهیزات اقدام نماید.

4. سیستم صوتی و تصویری هوشمند

برخی از دیگر امکانات سیستم صوتی و تصویری هوشمند عبارتند از:

  • کنترل تجهیزات صوتی و تصویری به صورت خودکار و از راه دور
  • یکپارچه کردن سیستم صوتی و تصویری بدون نیاز به سیم کشی
  • اجرای سیستم سینمای خانگی

5. سیستم آبیاری هوشمند

آبیاری گیاهان موجود در حیاط و یا داخل ساختمان را بطور خودکار طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام شود . در نتیجه با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان می­ توان ساختمان ها را تا سطح مورد نظر هوشمند نمود هزینه این کار نیز بسته به سطح هوشمند سازی می ­تواند بسیار متفاوت بوده ولی امکان­ پذیر می­ باشد.

6. سیستم پرده برقی

شما می ­توانید پرده برقی را طوری تنظیم کنید تا در ساعات مشخصی باز و بسته شود. پرده برقی می­ تواند یک راه حل عالی برای پرده ­های کلاسیکی که باز و بسته کردن آنها سخت ­تر است باشد. پرده برقی که در زیر پرده سلطنتی قرار دارد باز و بسته می ­شود و نور را وارد خانه می ­کند بدون اینکه دیزاین خانه به هم بخورد.

روش ­های هوشمندسازی ساختمان

سیستم­ های مختلفی برای هوشمندسازی خانه وجود دارد که هریک مزایا و معایب خود را دارند. به طور کلی سه روش برای هوشمندسازی ساختمان وجود دارد که انواع سیستم هوشمندسازی در یکی از این سه گروه قرار می­ گیرند.

1.هوشمندسازی خانه به روش باسیم:

در این روش یک تابلوی مرکزی وجود دارد که سیم ­ها و کابل­ ها برای تجهیزات مختلف از آن انشعاب می­ گیرند  و به بخش­ های مختلف منزل کشیده می­ شوند. این روش برای ساختمان­ های در حال ساخت بهتر است چرا که در این حالت نیاز به تخریب دیوار وجود ندارد. ولی اگر خانه ساخته شده باشد، باید دیوار برای عبور سیم­ ها تخریب شود. با این روش با قطعی اینترنت، ارتباط سیستم ­ها با همدیگر قطع نمی ­شود.

2.هوشمندسازی ساختمان به روش بی ­سیم:

در این روش برای ارتباط تجهیزات با همدیگر، از شبکه اینترنت استفاده می­ شود. در این روش نیازی به سیم­ کشی وجود ندارد، و فقط نیاز به کلیدهای هوشمند  وجود دارد که می ­توان به راحتی آنها را نصب کرد؛ در نتیجه برای هر نوع ساختمانی قابل اجراست. در این روش با قطع شدن اینترنت، ارتباط بین تجهیزات هوشمند قطع می شود.

شرکت ارمغان با انجام صفر تا صد هوشمند سازی توانسته جایگاه بسیار بالایی را در بین شرکت های هوشمند سازی داشته باشد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *